Alexandra, certifierad på Coolsculptinguniversitetet i Barcelona. Hon svarar på vanliga frågor om CoolSculpting

Hur går Coolsculpting-behandling till?

1. Konsultation 

Först träffar ni mig, Alexandra, för en konsultation. Konsultationen är kostnadsfri.  Vid ditt första konsultationsbesök diskuterar vi tillsammans vilket upplägg av de olika munstycken och behandlingsprotokoll som ger dig bäst effekt utifrån önskemål och förutsättningar. Du får information om vad det kan kosta och vad du kan förvänta dig för resultat. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. 

 

2. Boka tid

Om du väljer att gå vidare bokar vi en tid för din första behandling. Förbered dig gärna genom att läsa på lite mer om behandlingen.  

3. Behandling

Innan behandlingen startar mäter vi ut och markerar mycket noggrant hur munstyckena skall sitta. Vi kommer också att ta en före-bild på området som skall behandlas.
När behandlingen ska sätta igång lägger vi en tunn duk med speciell gelé på området som ska behandlas för att skydda huden. Därefter fästs en vakuumapplikator på behandlingsområdet och vävnaden dras in i applikatorskålen. 
Behandlingen gör inte ont men i början känner du av kylan och ett kraftigt sug. Efter en stund har kylan bedövat huden och du känner oftast ingenting.
Maskinen har ett s k Anti-Freeze detect system vilket skyddar mot frysskador. Den stängs helt enkelt av automatiskt om temperaturen blir för låg.

4. Efter behandling

Vanligtvis är konvalescenstiden efter en CoolSculpting-behandling kort och oftast kan man återgå till sitt vanliga liv direkt efter behandlingen, men det är bra att veta att man kan uppleva besvär en tid efter behandlingen.
Direkt efter att applikatorn tas bort kan det behandlade området kännas och se hårt ut och det kan också vara lite vitt. Du kan känna av ett lätt illamående och lite yrsel under tiden som kroppen värms upp och känseln kommer tillbaka. Det är helt normalt och försvinner efter några minuter.

5. Tänk på innan behandling

Ta gärna på dig lösa kläder. Du kan gå till jobbet direkt efter behandlingen. Behandlingstiden vid varje tillfälle tar ca en timme. Vid första besöket kan det ta något längre tid.

6. Avbokning

Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid så ber vi dig snarast avboka din tid via mail eller telefon senast 48 timmar innan. Annars debiterar vi 25% av behandlingens kostnad.

Vad kostar det?

När ni genomför en ordentlig konsultation hos oss får du alltid veta vad kostnaden blir. Vi har fördelaktiga paketpriser för den som vet att de vill behandlad större partier.

Skillnad på olika system?

Enklare och billiga system saknar ofta helt vetenskapliga studier och har inte samma avancerade patenterade säkerhetssystem som CoolSculpting. I värsta fall uteblir resultatet helt och risken för komplikationer med frysskador ökar.

Vart tar fetter vägen?

Fettceller är väldigt känsliga för kyla och genom att tillsätta kontrollerad kyla under ca en timmes behandling så extraheras energin från fettcellen. Innehållet i fettcellerna, lipiderna, kristalliseras och fettcellerna dör utan att skada omkringliggande vävnad. När fettcellerna dör startar en naturlig process i kroppen som gradvis reducerar fettlagrets tjocklek. Denna process pågår löpande upp till ca 4 månader och leder till en synbar och mätbar minskning. CoolSculpting ger ca 20-25% minskning av fett, efter en behandling, på det område som behandlas.

 

Är det farligt?

Nej, det finns över 50 kliniska studier som visar hur säker metoden är. I behandlingen ingår den patenterade säkerhetsmekanismen, Anti-Freeze Detect System, som omöjliggör en frysskada i det behandlade området. CoolSculpting är den enda kylbaserade icke-kirurgiska fettfrysningsbehandlingen som har godkänts av amerikanska FDA-myndigheten. Behandlingen utförs endast på utvalda kliniker med certifierad klinikpersonal. Över 4 miljoner behandlingar har genomförts i över 70 olika länder. 

 

Gör det ont eller finns det andra biverkningar?

Efter behandling kan det behandlade området bli svullet, rött och ömt. Det behandlade området kan vara rött upp till flera timmar efter att applikatorn tas bort. Detta försvinner successivt. Blåmärken, svullnad och ömhet kan uppkomma i det behandlade området och detta försvinner också successivt oftast inom ett par veckor.
En tillfällig krampande känsla kan också uppstå i det behandlade området vilket också är helt normalt. Det försvinner inom några timmar men kan i några fall kvarstå i ett par veckor.

Under de första veckorna kan du uppleva en eller flera symptom i det behandlade området; kliande känsla, stickningar, känslighet för beröring, ömhet känslobortfall och muskelryckningar. Kontakta oss om du känner dig orolig eller om symptomen sitter i mer än 2 veckor.

Skillnad jämfört med fettsugning?

Fettsugning är en kirurgisk metod som innebär ett större ingrepp.Du måste även bära korsett under lång tid efter din fettsugning. Du har även en längre period av obehag efter fettsugning. Riskerna för komplikationer är även större med fettsugning. Med Coolsculpting går de flesta direkt till jobb och fortsätter med sin träning som vanligt.

Funkar det verkligen?

Ja,Cryolipolysis är resultatet av en revolutionerande upptäckt av vetenskapsmän kopplade till Harvard Medical School. Allergan har en exklusiv licens för denna patenterade teknologi och är därför det enda företaget som erbjudet behandlingar baserade på Cryolipolysis. Forskningen bakom CoolSculpting visar att fettceller under huden är mer känsliga för kyla än annan närliggande kroppsvävnad. Sammantaget finns ca 60 vetenskapliga studier och publikationer, långt fler än för någon annan likvärdig produkt. Studierna och publikationerna visar och bekräftar att fettceller som utsätts för noggrant kontrollerad kylning under en tidsperiod börjar genomgå en process där fettcellerna gradvis minskar och dör. 

Hur lång tid tar det?

Du får räkna med minst en timmer per tillfälle. Vi har även möjlighet att använda två maskiner som gör behandlingen dubbelt så effektiv på samma tid.

Kan vem som helst göra behandlingen?

Du bör vara fullt frisk och inte ha någon köldrelaterad diagnos t ex. fingrar eller tår som vitnar eller blir blåaktiga vid kyla eller cirkulationsrubbningar. Du ska inte vara gravid eller amma.En behandling tar normalt en timme. Beroende på hur många områden du vill behandla så kan det ta längre tid. Det kan också krävas flera behandlingar vid ytterligare besök. Du och din behandlare sätter upp en plan tillsammans i samband med konsultationen.

Vi behandlar inte patienter med diabetes, seriösa mikrocirkulationsproblem, gravida, ammande kvinnor eller personer med någon form av pågående infektion och allmänna stora hälsoproblem.

När ser man resultat?

Många beskriver att de ser resultat redan efter 3-4 v men vi brukar säga att effekten utvärderas efter 3 månader. 

Hur länge håller resultatet? 

Resultatet är permanent och håller du fast vid hälsosam livsstil och inte går upp i vikt kommer resultatet kvarstå.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon